23 februari 2018

Skillnad...

Efter att ha lästen lite diskussioner på andra webbsidor har jag förstått att vissa verkar ha lite svårt att se skillnad på misshandel och bdsm. Men även det svenska rättsväsendet verkar ha lite svårt med det ibland. Men man kan se det lite som kampsporter. Så länge du utövar det med/mot någon som vill så räknas det som ok. Skulle du däremot gå ut och börja puckla på någon på gatan så är det inte ok. Lika så är det med bdsm. När det gäller bdsm så tillämpas samtycke, kommunikation, respekt och omtanke. Däremot kan jag förstå att det i rättsfall kan vara svårt att få fram om samtycke givits eller om gränser överskridits, vilket det oftast har om det har blitt en rättssak av det. Sen kan jag även förstå att de som inte tänder på smärta eller underkastelse, kan ha svårt att förstå att andra gör det.

3 kommentarer:

 1. Självklart ska samtycke vara a och o.
  Gäller för alla parter att veta var gränserna går. Kan i vissa situationer vara svårt då man inte alltid kan kommunicera på ett bra sätt, då är det bra , särskilt när man inte känner varandra så bra, att ha sätt att kommunicera på, tex en sak i handen som man släpper eller ett kodord om man har möjlighet att prata. Vore annars väldigt tråkigt om det skulle vända från något upphetsande till något fasansfullt!

  SvaraRadera
 2. Är det lagligt med bdsm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Socialstyrelsen i Sverige har beslutat att inte längre betrakta BDSM som en sjukdom från och med årsskiftet 2008/2009. Dock krävs samtycke. Överskrids den frivilligt överenskomna gränsen, bedöms BDSM som straffbar enligt i övrigt gällande lagstiftning i Sverige. Man bör dock vara observant på att enligt svensk rätt kan ingen samtycka till grov misshandel eller värre kroppskada.

   Radera