30 januari 2017

Sugen på sounding?

Jag har fått en hel del frågor angående sounding och vad man bör tänka på. Jag har själv inte gjort så jätte mycket men tänkte ändå skriva ihop lite vad som kan vara bra att ha i åtanke när man leker med att stoppa ner saker i kuken, så det är som sagt mina tankar och kunskaper och behöver inte vara den ända sanna vägen att gå. Namnet på föremålen man kan använda kan ha olika namn men jag har valt att kalla mina för sonder.

Det första du ska göra är att köpa saker anpassade för ändamålet. Att stoppa ner pennor, tops eller vad du nu kan få för dig är ingen bra ide. Både på grund av det hygieniska med att dom inte går att få helt rena och att du därmed kan råka få en infektion av dem, men även att de kan lossna flisor och liknande från dom, i ditt urinrör eller kanske är det för vassa kanter som kan rivas. Sonder och liknande kan vara rätt svåra att få tag i, då inte de vanliga sexleksaksbutikerna så ofta tillhanda håller dem utan det är bäst att beställa från nätet. Det finns en mängd olika material att välja på, allt från plast, glas och metall med mera. Detta är ju självklart en smaksak men själv föredrar jag dom i metall, både för det är snyggt och att jag tycker de känns mest hygieniskt. Sen är det ju frågan om storlek. Här tycker jag man ska vara lite försiktig och inte gå all in från början. Om man vill så finns det kit med flera olika storlekar i, vilket kan vara en riktigt bra ide. Köp även med ett bra glidmedel, gärna ett med en del silikon i då jag tycker de ger bättre glid än de som endast är vattenbaserade. Sen kan jag även rekommendera att använda desinficerande våtservetter.

När du nu införskaffat alla dina prylar kan du sätta igång. Börja med att koka dina sonder. Detta för att få bort bakterier. Självklart ska dom sedan svalna innan du sätter igång. Tvätta händer och varför inte kuken också, för säkerhets skull. Då jag inte har möjlighet att koka mina sonder i direkt anslutning till användandet, så brukar jag innan jag stoppar i nån torka av den med en desinficerande våtservett. Jag sätter sedan en klick glidmedel både i toppen av sonden och precis i mynningen till urinröret på kuken. Sen sätter jag dit sonden och låter sonden självmant glida ner, tryck inte ner den! Urinrörets slemhinnor är ganska känsliga då dom inte är vana vid att beröras av annat material eller att behöva utvidgas och det kan svida en del i början. i och med detta finns det risk att det blir små sprickor i slemhinnan vilket gör att det även kan svida när du kissar det närmsta dygnet. Detta är alltså inte ovanligt. Däremot gör ju dessa små sprickor även att risken för infektioner blir större, därav all denna rengöring och försiktighet innan. Man ska vara medveten och att det finns en viss risk för urinvägsinfektion i samband med soundinglekar och skulle du i efterhand bli orolig så sök vård på din vårdcentral. Det är därför man inte på nått sätt ska trycka ner sonden. Ibland kan man behöva skruva lite på den för att den ska glida ner lättare. Hur långt man vill köra in den är en smaksak. I början kan du känna sonden när du trycker på utsidan av kuken och känner då hur långt ner den är men när den sen kommit in längre får man gå på känn. Urinröret fortsätter ju en bra bit in innan urinblåsan tar vid och man kan ofta bli fascinerad över hur långt in man kan köra sonden. Sen är det bara att avancera beroende på vad det är man vill ha ut av det. Vissa gillar bara känslan att att nått glider i urinröret, andra  på att utvidga det allt mer, sen finns det sperm stoppers som inte går särskilt långt in men stoppar utlösningen och sen så säkerligen en hel del mer...

Här är en film med lite olika varianter.


2 kommentarer:

  1. Tänk om man skulle våga prova?

    SvaraRadera
  2. Jag vill gärna få prova !!! Snälla !!

    SvaraRadera